Vállalatunkról

A Kaona Kft műanyagipari termékek gyártására alakult és áll partnerei rendelkezésére. A két évtizede működő vállalat a hagyományos egy komponensű hőre lágyuló műanyag fröccsöntés mellett meghonosította a 2- és 3-komponensű, valamint a gázbefúvásos hőre lágyuló műanyag fröccsöntést is. Az M7-es autópálya szomszédságában található siófoki telephelyen az ezredfordulót követően jelentős összeszerelési, műanyag tamponnyomási és ultrahang hegesztési kapacitások kerültek felállításra. Vevőinket kiváló minőségi termékekkel, pontos szállítással, megbízható karbantartással és széles szolgáltatási palettával szolgáljuk ki.

A 2.000 m2 alapterületen elhelyezkedő csarnokban 22db műanyag fröccsöntőgép, teljes kapacitásával partnereink rendelkezésére áll. Üzemcsarnokunk daruzott térrel rendelkezik, amely jelentősen lerövidíti a termékváltáshoz kapcsolódó időszükségletet. A másik csarnokban szerelési tevékenységet folytatunk, ahol az alkatrészek teljes körű összeszerelése illetve csomagolása történik.A fröccsöntő üzem mellett rendelkezünk egy szerszámkarbantartó műhellyel is, ahol átlagosan mintegy 200 szerszám karbantartását végzik a szakképzett kollégák. A csarnok szomszédságában egy 1200 m2-es raktár helyezkedik el, amely biztosítja a gyártó és összeszerelő sorok folyamatos kiszolgálását.

  • Negyedére csökkentett átállási idő

    Az átállási idő fogalma alatt azt a periódust értjük, ami az utolsó gyártott jó darab és a szerszámcsere után gyártandó széria első jó darabja közt eltelik. Technológiától függően is változnak ennek az értékei, de azonos környezetben is szórnak az átállási idők attól függően, hogy ki végzi a feladatot, milyen gépen, milyen eszközök állnak a rendelkezésére, milyen szervezés előzi meg azt. Legrosszabb esetben egy fröccsöntő üzemi átállást az is zavarhatja, ha a szerszám állapota nem felel meg az elvárásoknak, vagy például a szerszám karbantartása nem történt meg időben és nem áll rendelkezésre még a cseréhez. Hasonlóan kínos faktor tud lenni az anyag előkészítése, előszárítása. Ha nem áll rendelkezésünkre a megfelelő keverék időben előszárítva, az órákkal nyújthatja meg az átállás időtartamát.

    Ide kattintva elolvashatja a teljes anyagot!